Nye indlæg

Nedenfor finder du vores BLOG, som er den helt centrale kilde for nyheder fra os. Klik på RSS feed hvis du vil følge når der kommer nyt - vi poster oplæg til inspiration, diskussioner, nyheder, tilbud mv 2-4 gange månedligt.
I nyhedsbrevet, der kommer ca 6-8 gange årligt, vil der være en opsummering af de ting der postes her på bloggen. Så du kan også tilmelde dig nyhedsbrevet og få en update lidt sjældnere.
-------------------
BLOGGEN:

Nytårstanker

08-01-2016 10:33
Nytåret og januar er for mange der hvor man gør sig tanker om året der gik, og hvad man det kommende år skal have mere eller mindre af. Nogle sætter decideret nogle nytårs fortsæt, eller ligefrem personlige mål. Nytårsfortsæt har i min verden det lidt med at blive hensigts erklæringer, man ikke for alvor er rigtig committed til. Det bliver let sådan nogle intentioner man har, og "som jo ville være rart hvis det lykkes i år". Og med den holdning lykkes tingene sjældent :-). 
Personlige mål er noget andet og mere kraftfuldt. Vel at mærke hvis man gør sig den ulejlighed at bruge minimum en times tid på at tænke det ordentligt igennem og lægge sin proaktive plan for at nå dem. 
Men at bruge en times tid er vel heller ikke en uoverkommelig investering i det næste år?!
 
Kunsten at sætte personlige mål
Forleden læste jeg en artikkel af Tony Robbins, hvor han skrev noget i retning af "You need to set targets and measure your goals, in order to manage them". Det giver jo rigtig god mening for de fleste af os, når det drejer sig om vores job og dagligdag med mål og opfølgning på enheder produceret, cost per enhed, fremdrift ifht tidsplaner, budgettal vs realiseret, gennemløbstid, belægningsprocenter osv osv.

Når det kommer til mere personlige mål, bliver de fleste mere vage med det. Måske fordi vi synes det bliver for business agtigt. Måske fordi vi ikke lige synes det er nødvendigt. Måske fordi vi ikke er tvunget til det som med de arbejdsmæssige mål. Måske fordi vi synes det er svært at måle på ??, og derfor lader vi det ligge og tror det nok går. Det gør det også nogle gange - men at sætte sig nogle mål og følge op på dem, øger nu altså sandsynligheden for at det lykkes :-)

En af mine kæpheste er at vi sagtens kan sætte mål på alt det vi ønsker at måle på. Vi kan måske ikke sætte objektivt målbare mål for alt, men jeg er sikker på vi altid kan sætte nogle mål og finde en måde at følge op på om vi er på rette vej! Vi skal bare tillade os selv at det muligvis er subjektivt målbare mål.
Fx hvis jeg beslutter mig for at sprede mere positiv energi og være mere nærværende der hvor jeg er, vil jeg så ikke kunne lave min egen skala fra 1-10 på hvor jeg er nu, og så kigge mig selv i spejlet om en måned og sige om det har rykket sig? Jeg kan måske endda inddrage et par stykker fra mine omgivelser i disse unplogged dogme målinger. Eller registrere hvor mange shining eyes jeg har omkring mig :-). Der er masser af muligheder - vi der bevæger os i hardcore forretningsmålinger non-stop, har nok bare ind imellem glemt, at vi også kan gøre det anderledes og fx lytte til os selv og vores krop, tanker og følelser. Og når det nu er ting hvor vi selv kan bestemme hvordan vi gør, hvorfor så ikke gøre det?
 
Mine nytårstanker
Et er at jeg i høj grad løbende gennem året tænker en del over mine mål, hvor jeg er, hvordan det føles, om det bidrager til noget godt for mig og mine omgivelser at jeg gør dette og hint osv. Men mine nytårstanker er en fast del af repetoiret, hvor jeg får samlet tankerne op om året der gik og kigget lidt langt, lader tankerne flyde og besluttet mig for hvad der evt skal justeres det kommende år. En fantastisk dejlig mental proces - selv hvis man synes, at alt egentlig er rigtig godt som det er, og det skal det blot fortsætte med at være. I år har den proces været ekstra god.
 
2015 har været et fantastisk godt år for mig både arbejdsmæssigt og personligt.
 
Jeg har haft masser af rigtig interessante, spændende og udfordrende opgaver, med bragende dygtige mennesker, der skaber fantastiske resultater i det de gør. Jeg har haft det sjovt, grint, knoklet, leveret varen og nydt processen sammen med kunder, kolleger og samarbejdspartnere.
Jeg har set hvordan jeg har påvirket dem omkring mig på en god måde, set folk tage nogle fantastiske skridt og kaste sig ud i livet på en skøn måde. Jeg har rejst, festet, nydt, været stille, grint så tårerne trillede, haft dybe snakke med nye ukendte personer og med dem jeg kender så godt, ladet mig inspirere, inspireret andre, udforsket ting, taget på spændende kurser, forløb og retreats, bragt det med tilbage i mine jobs osv osv.
Og her hen mod slutningen af 2015 tog jeg så beslutningen om at træde ind i et nyt spændende job her medio januar 2016 i en fantastisk virksomhed, der er igang med en interessant transitions proces. Et job hvor jeg heldigvis fortsat vil have muligheden for at køre mine BPL kurser ved siden af, så jeg kan få al den energi det også giver.
 
Så meget desto mere er det rigtig dejligt for mig nu her i årets første uge, at sidde på en bjergtop og kigge langt ud mod kysten, og tænke over hvad 2016 vil bringe - og ikke mindst sætte mine personlige mål for hvordan jeg vil bidrage til livet omkring mig :-)
 
Hvordan skal dit 2016 blive?
Er du fx der hvor du vil være, med de mennesker du gerne vil, og laver det du brænder for, nyder, elsker, giver dig energi.....?
Find din BPL bog frem, eller en hvilken som helst notesbog du bruger til noter om dine personlige tanker. Tag evt et kig på denne lille video med nogle af Tony Robbins quotes, og lad dig synke ind i dine egne tanker mens den kører. Og så som et minimum få noteret dine umiddelbare tanker om dig og 2016. Så kan du altid lave nogle mål og en proaktiv plan....hvis du da ikke lige så godt vil gøre det nu mens du er så godt igang :-)

Hav et fantastisk 2016 og håber inderligt vi ses!!
 

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
Beyond Project Leadership - Træning i Ledelse  | Tlf.: +45 5364 8213 | info@beyondprojectleadership.dk