Nye indlæg

Nedenfor finder du vores BLOG, hvor vi nu igen ind imellem poster oplæg til inspiration, diskussioner, nyheder, mv. 
I nyhedsbrevet, der kun kommer ca 6-8 gange årligt, vil der være en opsummering af de ting der postes her på bloggen. Så du kan tilmelde dig nyhedsbrevet og være sikker på at holde dig ajour med hvad der kommer - uden at blive overlæsset med nyheder fra os. 
-------------------
BLOGGEN:

Lead, Grow, Move.....

18-03-2019 20:10
I efteråret startede jet et nyt spændende job, og selv om jeg nok med min baggrund fra Consulting og projekt field arbejde har en relativ høj parathed ifht at lande nye steder, hurtig suge væsentlige ting til mig og eksekvere ‘on the fly’, så er et jobskifte noget der kræver en del mere energi end business as usual. Ny branche, ny industri, nye arbejds processer og en bunke nye samarbejdspartnere, ledere og medarbejdere du skal finde rytmen med. For bare at nævne en del af det. Når man så som jeg lander midt i en organisation der er i en større transitions process og også som organisation er igang med at lære og finde nye arbejdsrytmer, så kommer der lige et par lag oven på.
Her i januar blev jeg så yderligere indrulleret i en lille effektiv international task force gruppe for et ambitiøst og arbejdskrævende projekt. Et projekt jeg med ildhu har kastet mig ind i – og med en følelse af at være ombord et TGV tog, hvor vi lægger skinnerne mens vi drøner derudaf.
 
Dén opgave har medført en kraftig omstrukturering af mine øvrige arbejds opgaver for overhovedet at kunne lade sig gøre, og mit ambitions niveau på hvad jeg når på den private front er liiiige sat adskillige grader ned.
 
For dem der kender mig godt, er der dog nok ikke så meget overraskende i hverken at jeg er igang med alt det på én gang, at jeg prioriterer som jeg gør og engagerer mig med hud og hår - eller at jeg stortrives i det! Selvom der et mange lange dage, seje arbejdstræk, en hulens masse detalje arbejde, enorme xls planer osv osv osv, så er der ligeså mange gode grin og energifyldte momenter
med mine franske og britiske kolleger (jeg er den eneste dansker) og vi har på ingen tid fået skabt et fantastisk teamwork.
 
Indre lederskab – Live & unplogged
Måske fordi jeg i baghovedet har alle de tanker om Leading from Within kurset jeg kører i BPL regi her til maj 2019, så har jeg ikke kunne lade være ind imellem at betragte mig selv udefra, og se hvordan jeg håndterer det her ledelsesmæssigt både udadtil og indadtil. Hvad jeg gør idag, som jeg nok ikke havde gjort for 10 år siden. Hvad jeg prioriterer; hvordan jeg rækker ud til folk; hvordan jeg connecter til mig selv og andre ….. hvordan jeg trods det massive antal timer jeg lægger, og den koncentration og attention jeg for fuld styrke har tændt for i stort set hver eneste vågne time, så stadig har en dyb ro og føler en dejlig indre styrke…..
Der er ingen tvivl om at mit såkaldte ledelsesgrundlag er meget integreret og at jeg intuitivt lever mine grundlæggende værdier.
 
Netop fordi jeg ledelsesmæssigt føler sådan en ro, trods det store pres, så meget desto mere glæder jeg mig til om et par måneder at tage mig selv og det lille ekslusive hold BPL’ere/Stifindere i pit-stop i 2 døgn, og dykke endnu mere ned i den rejse om indre lederskab, som aldrig ender, ligegyldigt hvor god du synes du bliver. Give og modtage en velsignelse af input til hinanden om lederskab. For det er vel netop når man synes man er der hvor man skal være, at man skal lukke ekstra godt op for nye input?! Lade andre fortælle dig det du måske ikke helt selv ser….
 
At gøre det svære enkelt…..
Når jeg snakker med Alfred (Josefsen; tidl CEO I Irma. Medlem af Ledelseskommissionen) eller hører om hans tanker om ledelsesgrundlaget, så lyder det faktisk ret enkelt. Og når man kaster sig ud I at blive skarp på sit ledelsesgrundlag, så er det også umiddelbart enkelt. Umiddelbart vel at mærke. For der er så mange lag og dybder i det, og det svære er netop at få det gjort skarpt, skippe alle flosklerne, få det gjort konkret, og samtidig beholde enkeltheden. Så enkelt og så konkret, at du kan dele det med dine medarbejdere og kolleger, og de umiddelbart kan forstå det du beskriver og bl.a. se hvor de kan bidrage til at gøre dig stærkere og udvikle dig.
Så “ u-floffy”, at dine medarbejdere klart kan se hvilket grundlag de har at operere under, og dermed kan performe til maks.
 
På Ledelsesdagen i juni 2018 fik de fleste deltagere forholdsvis hurtigt lavet et godt afsæt for deres personlige ledelsesgrundlag. Det gjorde jeg også selv, da jeg startede på det; men rejsen med at gøre det enkelt og “u-floffy” - og ikke mindst at få det sat i spil! – har jeg erkendt kræver nogle dedikerede Pit-stop kun om det. Det enkle er nemlig ofte svært i praksis….måske fordi så meget andet overhaler os…. Men vi SKAL få det svære gjort enkelt, hvis vi skal kunne lede indefra og ud – på en stærk og balanceret form, selv når vi er under max pres.
 
Ledelsesmæssige pit-stop
Om en god uges tid tager jeg en hel dags pit-stop bare for mig. En hel dag hvor jeg kan
koncentrere mig om alle de små ting der gør forskellen for mig og mit personlige lederskab, og dermed også indirekte forskellen for mine kolleger og medarbejdere. Sikrer mig en snak om hvor det er jeg mangler at omsætte tanker om ledelse til handling, sætter spejlet op og kigger indad for at kunne accellerere udadtil. Og også sætter spot på hvad det er der gør at jeg lige p.t. fungerer så ualmindelig godt, selv om jeg langtfra leverer på alle de områder jeg kunne ønske.
Jeg ved det bliver svært at fastholde den dag som pit-stop fuldt og helt, og kun skele lejlighedsvis til mobilen/mailen. Men den er vigtig. Ligesom de par dage i April jeg har afsat hen over påsken – de dage hvor jeg også skal pilot teste et par af de øvelser vi skal lave sammen på 2 dages Top-Up programmet Leading from Within sammen med BPL’ere/Stifindere i maj. Det bliver så godt.
 
Hvornår har du sidst taget dig selv i ledelsesmæssig pit-stop? Hvornår har du sidst set på dig selv, lige der hvor du er, og talt højt om det sammen med en god coach-partner?
Måske er det netop når vi synes vi er rigtig gode til det vi gør, at vi skal tage tiden til et eftersyn…..og måske er det netop når vi synes at vi sagtens selv kan klare pit-stop øvelsen, at vi skal række ud til andre og følges ned af ledelses vejen…..
 
Håber snart vi ses!
Michèle

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
Beyond Project Leadership - Træning i Ledelse  | Tlf.: +45 5364 8213 | info@beyondprojectleadership.dk