Nye indlæg

Nedenfor finder du vores BLOG, hvor vi nu igen ind imellem poster oplæg til inspiration, diskussioner, nyheder, mv. 
I nyhedsbrevet, der kun kommer ca 6-8 gange årligt, vil der være en opsummering af de ting der postes her på bloggen. Så du kan tilmelde dig nyhedsbrevet og være sikker på at holde dig ajour med hvad der kommer - uden at blive overlæsset med nyheder fra os. 
-------------------
BLOGGEN:

Be the Change you want to see....

06-03-2015 16:27
 
Et citat skabt af en stor mand for en stor sag. Det her citat har i flere år været et af de citater vi har brugt på BPL kursus forløbene til at lade os inspirere til de forandringer vi hver især ønsker i vores (arbejds)liv - og dermed er citatet også implicit et vigtigt citat for mig. Det er en af de sætninger jeg altid har i baghovedet, og en sætning der som et mantra dukker op ind imellem, når jeg ved, at jeg er nødt til at tage et skridt for at være den forandring jeg ønsker.

Nogle gange er det et skridt frem, nogle gange til siden, nogle gange skal jeg lige træde et skridt tilbage - og andre gange handler det om at stå stille længe nok. Længe nok til hvad? Måske længe nok til at forstå hvad der skal ske. Eller sker. Måske længe nok til at kunne se vejen. Måske længe nok til at finde sin egen balance, sin energi, sin indre styrke....

Som mange af jer ved, har min verden været præget af en del forandringer det/de sidste år. Forandringer der har spredt sig over hele følelses registeret. Tænker jeg på mine opgaver de sidste to-tre år har det også spredt sig vidt.
Der har været en masse succeser, kanon performance, hårde perioder, slid, glæde, undren, skift, personer jeg har mistet, spændende nye bekendtskaber, en masse no-goodbye-airport situationer, refleksioner, skønne BPL hold, fantastiske tider med seje kollegaer, teams hvor vi (igen) har gjort det der ikke kunne lade sig gøre osv osv osv.

En stor del af de væsentligste ryk og forandringer i mit liv har været initieret af mig selv - netop på baggrund af 'be the change you want to see' tankegangen.
 
Et af de større ryk var fx her i efteråret hvor jeg valgte at sige mit faste job op uden at have et andet job i kulissen, og uden at have taget en beslutning om 'hvad så nu'. Igen er det kommet lidt bag på mig hvor mange der ser det som et meget stort mod jeg har udvist, ved at tage et fravalg, og begynde at bevæge mig uden at vide hvor jeg skal bevæge mig hen.
For mig er det i bund og grund "bare" et udtryk for at tage ansvar for sig selv og det jeg står for. At holde fast i min integritet og det der har værdi for mig, og bevæge mig væk fra det jeg kan se ikke virker for mig, det jeg ikke kan stå inde for, det som dræner min energi og hvor jeg ikke kan folde mig ud og bidrage med det jeg kan. Længere er den egentlig ikke.Om det er valg eller fravalg man tager, er det forunderlige, at når man først tager beslutningen, så er resten egentlig til at håndtere. Og jeg har ikke så få gange hørt folk efter en større beslutning sige: ' Jeg forstår ikke jeg var så længe om at tage den beslutning'. jeg tror rigtig mange intuitivt ved hvilken beslutning de skal tage - man lader måske bare forskellige ting stå i vejen for at få gjort noget ved det.
Jeg er som udgangspunkt ikke gearet til at fokusere på forhindringer og begrænsninger; anerkender de er der, men fejer dem hen med at de nok er til at overkomme (det ER de som regel også; så lad være at lade dig affærdige med alle de der unødige praktiske bekymringer). Så den del af at tage beslutninger om valg og fravalg er ofte relativ let for mig.
Men et andet og vigtigere budskab er, at jeg oplever at der ofte efter den slags beslutninger om forandring sker noget magisk..... nogle beskriver det som syncronisitet. Andre som held. Andre igen vil påstå det er rene sammentræf og resultater af hårdt arbejde. Men lige pludselig løser tingene sig bare stille og roligt og af sig selv næsten....

Hvis jeg fx tager min seneste større beslutning fra efteråret, så har den også skabt noget magi i slipstrømmen. Jeg har mødt mennesker tilfældigt, som efterfølgende har trukket mig med ind på forunderlige opgaver eller i interessante fora. Jeg har fået tid til noget af alt det omkring BPL der virkelig giver mig energi og som jeg kan se rykker så meget for så mange kloge, dygtige ledere. Jeg har ved siden af mit BPL arbejde kunne etablere 'Michèle Gundstrup Consulting' og har rigeligt at lave med spændende opgaver for dygtige og fantastiske ledere og organisationer.
Jeg ved ikke om det skyldes at jeg nu sender nogle andre signaler end for et halvt år siden, eller om det skyldes at jeg har et stort erfaringsgrundlag bag mig, en god track record på tunge opgaver for anerkendte firmaer og et stort netværk, at opgaverne fx bare kommer helt af sig selv.

Men jeg ved at jeg har det rigtig godt lige der hvor jeg er nu. Ikke dermed være sagt at fx alt er løst og jeg nu ved præcis hvad jeg vil. Men jeg har den der skønne følelse af at der er uanede muligheder derude, og at jeg langtfra har set det hele endnu - og jeg kan tydelig mærke at jeg er på rette spor hen mod "what I want to see" :-)

Så.....måske skulle du også bare læne dig lidt tilbage og smage på citatet "be the change you want to see" og tænke over hvad det er du vil se.
 

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
Beyond Project Leadership - Træning i Ledelse  | Tlf.: +45 5364 8213 | info@beyondprojectleadership.dk